رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی تاکید کرد: ورزشکاران خارجی که در ایران بازی می‌کنند حتما باید مورد معاینه فدراسیون قرار بگیرند.

به گزارش مشرق،‌ نشست خبری دکتر غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی امروز برگزار شد.

وی در ابتدا گفت: فدراسیون پزشکی ورزشی ارتباط تنگاتنگی با فدراسیون‌ها دارد بنابراین نقش موثر آن کاملا مشخص است اما ما یک فدراسیون بی‌مدال هستیم که می‌توان گفت با این وجود در تمامی مدال‌هایی که کسب شده سهم داریم. البته گروه پزشکی آنطور که باید در کنار تیم‌های ورزشی دیده نمی‌شود.

وی افزود: وقتی تیمی مصدوم دارد چه کسی را باید ببینید؟ پزشک اما وقتی مدال گرفته می‌شود کسی که دیده نمی‌شود پزشک است.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به اینکه در کشور نیاز به یک کلینیک مجهز داریم، خاطرنشان کرد: با توجه به رشد همه‌جانبه ورزش در دنیا و با توجه به گستردگی جامعه ورزش در کشور وضعیت فعلی فدراسیون جوابگو نیست. ما نیاز به یک فضای فیزیکی کامل داریم که با درایت فدراسیون‌ها و وزارت ورزش طرح توجیه این کار فراهم شده که یک کلینیک پزشکی داشته باشیم. الان روی این پروژه کار می‌کنیم. البته ما درمانگاهی داریم که از قبل افتتاح شده اما پزشکی ورزشی با سرعت رشد کرده‌است. ما نیاز به مرکزی داریم که ورزشکار بداند صفر تا صد کارش در این مرکز انجام می‌شود.

نوروزی ادامه داد: به عنوان مثال بهداد سلیمی همه کارهایش در داخل کشور انجام شد اما ما برای مشاوره‌های اقتصادی، روانشناسی و حرکات اصلاحی نیاز به مرکز مجهز داریم که کار یکی دو روز نیست. ما با جدیت دنبال این کار هستیم. درست است که حکم رئیس فدراسیون 4 ساله است اما صددرصد نیست و ما از اتفاقات فردا خبر نداریم.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در ادامه این نشست خبری درباره تعداد دوپینگی‌های سال 2016 خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مهم فدراسیون مبارزه با دوپینگ است و یکی از کارهایی که می‌شود روند کار را کندتر کرد اطلاع‌رسانی به ورزشی‌ها است. لیست مواد ممنوعه وجود دارد. دوره‌های آموزشی هم برگزار می‌شود. خوبشختانه مادر المپیک ریو با کارهای خوبی که انجام دادیم تا اینجا نمونه مثبتی نداشتیم اما تا زمانی که 10 سال از المپیک ریو نگذرد نمی‌توانیم بگوییم ورزشکاران پاک بودند.

نوروزی یادآور شد: با توجه به پیش رو بودن المپیک ریو بیشترین انرژی‌مان را روی سلامتی ورزشکاران گذاشتیم و یک کاروان پاک را از نظر جسمانی و دوپینگ اعزام کردیم. ساماندهی فدراسیون هم از دیگر کارهای ما بود چراکه فدراسیون 13 ماه با سرپرست اداره می‌شد و نیاز به بازبینی داشت تا ثبات ایجاد شود. در بحث خدمات رسانی ورزشکاران مصدوم هم دو سه مورد خاص داشتیم و تلاش‌مان این بود که کیفیت خدمات را بالا ببریم تا مصدومان نگرانی نداشته باشند.

نوروزی در پاسخ به این سوال که دیده شده ورزشکاران مصدوم خارجی در فوتبال، والیبال و یا بسکتبال به ایران آمده‌اند هزینه‌های زیادی برای آنها انجام شده آیا راهی ندارید تا پرونده پزشکی این ورزشکاران بررسی شود، تصریح کرد: به جز فوتبال که خودشان کارها را انجام می‌دهند در بقیه فدراسیون‌ها ورزشکار خارجی باید به فدراسیون مراجعه کرده و از لحاظ جسمانی و آزمایشی معاینه شود. اگر مشکلی نبود ما معرفی می‌کنیم. البته وظیفه ما جلوگیری نیست. ما ورزشکاری را داشته‌ایم که مشکل خونی داشته و به فدراسیون اعلام کرده‌ایم تا از این موضوع جلوگیری کند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه برنامه ساخت آزمایشگاه مبارزه با دوپینگ شما به کجا کشید؟ گفت: از سال 83 ساز و کار فراهم و تجهیزات خریداری شد. به دلایلی که وادا دارد در ابتدا باید فعالیت به صورت همکاری باشد تا آژانس جهانی مجوز بدهد. هفته گذشته با معاون وزیر بهداشت از این آزمایشگاه بازدید کردیم و قرار شد فاز اول در آزمایش‌های مکمل‌های غذایی انجام شود و در فاز دوم استارت بزنیم.

نوروزی در پاسخ به این سوال که آیا اضافه شدن کدئین به لیست مواد ممنوعه صحت دارد، عنوان کرد: خیر. این ماده به لیست مواد ممنوعه اضافه نشده و در لیست مواد نظارتی قرار دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که فدراسیون پزشکی ورزشی کمک مالی به وزارت ورزش کرده آیا آنها این پول را به شما برگردانده‌اند، تصریح کرد: من در آن زمان نبودم. فدراسیون به خاطر همکاری اقدامی کرده و وزارت هم ساز و کار خود را دارد اما هنوز این پول برگردانده نشده است.

دکتر نوروزی در پایان از بیشترین نمونه های مثبت تست دوپینگ در فدراسیون‌های دوچرخه‌سواری، دوومیدانی و بسکتبال خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس